Informatie voor pers

Oranje Fonds zoekt in alle gemeenten naar vrijwilligers voor NLdoet 
 
10 en 11 maart steekt Nederland weer de handen uit de mouwen
 
Op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart is het weer NLdoet. Tijdens de dertiende editie van de grootste vrijwilligersactie van ons land kan iedereen weer de handen uit de mouwen steken. Het Oranje Fonds is in alle gemeenten van Nederland op zoek naar vrijwilligers die zich tijdens NLdoet in willen zetten voor sociale organisaties. Een leuke vrijwilligersklus uitzoeken kan op www.nldoet.nl.   
 
Ieder jaar verzetten honderdduizenden vrijwilligers tijdens NLdoet bergen werk. Dat is niet alleen leuk om te doen, maar organisaties hebben er naderhand nog maandenlang plezier van. Met al ruim 8.000 klussen in alle uithoeken van het land, kunnen overal mensen aan de slag. En de klussen zijn zo divers dat er voor ieder wat wils is: of je nu het liefst een high tea verzorgt voor ouderen, met je voeten in de klei staat in een voedseltuin of los wilt gaan met een verfroller in een buurthuis.
 
Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds, hoopt dat iedere Nederlander een steentje bij komt dragen tijdens NLdoet. “NLdoet biedt alle Nederlanders de mogelijkheid kennis te maken met vrijwilligerswerk. Zo kunnen ze ervaren dat het niet alleen heel leuk is om te doen, maar dat het ook ontzettend belangrijk en dankbaar werk is. Met jouw inzet beteken je écht iets voor een ander. Hoe mooi zou het zijn als iedere Nederlander zich in zou zetten voor een ander? Samen met collega’s, familie of vrienden kun je er een prachtige dag van maken.” 
 
Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het steunt jaarlijks met zo’n 30 miljoen euro duizenden initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. De Nationale Postcode Loterij is partner van NLdoet.  Het Oranje Fonds wordt verder o.a. gesteund door De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.
 

Logo NLdoet
Klik hier om naar de downloadpagina te gaan. Hierin vindt u onder andere het logo.

Rechtenvrije beelden
Onderstaande beelden zijn rechtenvrij in te zetten voor redactionele doeleinden onder vermelding van ©Oranje Fonds – Redmar Kruithof.  

Klik op de links onder de foto’s voor hoge resolutie bestanden (geschikt voor drukwerk).

Klik hier voor de hoge resolutie van bovenstaande foto

Klik hier voor de hoge resolutie van bovenstaande foto

Klik hier voor de hoge resolutie van bovenstaande foto

Klik hier voor de hoge resolutie van bovenstaande foto

Beeld 3

Klik hier voor de hoge resolutie van bovenstaande foto

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima hebben ook dit jaar weer flink de handen uit de mouwen gestoken tijdens NLdoet. Zij hebben geklust in Buurttuin Breda, waar zij geholpen hebben bij het opknappen van de tuin na het winterseizoen.

© Oranje Fonds - Redmar Kruithof.  

 

Contactgegevens voor pers
Oranje Fonds
T.a.v. Nerina Vilchez
nerina.vilchez@oranjefonds.nl
0657890318
0302339348