Terug naar klusoverzicht

Skateonderdelen voor Skatebaan

Beeklaan 1, 7676 BC Westerhaar-Vriezenveensewijk
Zaterdag 11 maart 10:00 - 18:00 4 van de 15 Binnenklus
Aanmelden voor klus

Omschrijving

Zes jongeren uit Westerhaar hebben afgelopen jaar via de gemeente een mobiele skatebaan geregeld. Dit is een aanhangwagen die je van drie kanten uit kan klappen, zo krijg je dan één mini-skatebaan. De zes jongeren hebben een plan moeten maken en deze gepresenteerd aan de beleidsmedewerkers van de gemeente Twenterand. Kortom ze hebben hard gewerkt om de skatebaan te realiseren. Naast dat de skatebaan op zich al goed is voor de jeugd qua sport en ontmoeting is de baan misschien belangrijker omdat hierdoor de jeugd uit Westerhaar positief in het nieuws is geweest. De jeugd van Westerhaar is afgelopen jaar vrij vaak negatief in beeld geweest. Het was dus een mooie opsteker voor de jeugd maar ook voor de andere inwoners van Westerhaar.
Van de zomer hebben de jongeren, met de hulp van de ouders en andere vrijwilligers, de skatebaan om de dag geplaatst. Iedere dag kwamen hier wel rond de 20 kinderen en jongeren op af. Nog mooier is dat de skatebaan voor jongerencentrum Future van ZorgSaam Twenterand wordt geplaatst. Zo ontstaat er één ontmoetingspunt voor de jeugd uit Westerhaar.
Gezien het succes van de skatebaan willen we de baan uitbreiden met twee schansen, een bankje en een ‘rail’. De schans spreekt voor zich. Het bankje is gewoon om uit te rusten, even wat te drinken en te praten met elkaar. Een rail is een stalen buis van ongeveer drie meter horizontaal op ongeveer 40 centimeter hoogte waarbij de jongeren met een BMX-fiets met de steuntjes aan het stuur er overheen kunnen ‘glijden’. Op deze manier willen we de skatebaan uitbreiden zodat er meer jeugd tegelijk gebruik kan maken en willen we de positieve/fanatieke flow die afgelopen zomer is ontstaan voorzetten.
Het maken van de schansen en het bankje doen we in samenwerking met de ‘Houtclub van Westerhaar’. Deze club is in hetzelfde Kultuurhuus gevestigd als het jongerencentrum. De club bestaan uit een groep oudere heren die graag klussen. Zij willen samen met de jeugd de schansen maken. De ‘rail’ maken we samen met lokale klusbedrijven, de vrijwilligers van het jongerencentrum en ouders die eenmalig willen mee werken. Daarnaast willen we afsluiten met een patatje en een blikje fris.

Resultaat

Het gewenste resultaat is een dag waarbij de jongeren, vrijwilligers en ouders zich voor de jeugd en het jongerencentrum inzetten. Dit bevordert uiteindelijk de gehele leefbaarheid van het dorp. Daarnaast heeft de jeugd ervaring opgedaan in samenwerken en wekt het samenwerken met andere leeftijden wederzijds begrip op. Praktisch gezien is het resultaat twee schansen, één rail en een bankje.

Bijzonderheden

Achterzijde Kultuurhuus