FAQ - Organisatie/algemeen

Wat is NLdoet?
Op 10 en 11 maart 2017 organiseert het Oranje Fonds deze grote vrijwilligersactie. NLdoet zet de vrijwillige inzet in de schijnwerpers en activeert zoveel mogelijk Nederlanders om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken daar waar het nodig is.

Wanneer is NLdoet?
In 2017 is NLdoet op 10 en 11 maart. Het is jaarlijks meestal op de derde vrijdag en zaterdag van maart. Afgelopen keer was NLdoet op 11 en 12 maart 2016 – overal in het land. Deze editie kwamen zo’n 350.000 mensen in actie en klaarden ruim 9.200 klussen. We hopen dat komende edtie te overtreffen. Op www.nldoet.nl kan iedereen zich aanmelden voor een leuke klus in zijn of haar omgeving.

Tijdens NLdoet is het toch ook de ‘Open dag van Zorg en Welzijn’?
Nee, dat is geen nationale dag meer. De week voorafgaand aan NLdoet zijn zorg- en welzijnsinstellingen de hele week open tijdens de Week van Zorg en Welzijn. Er worden dan verschillende activiteiten georganiseerd en kun je een kijkje in de keuken krijgen van een zorg- of welzijnsinstelling. Veel instellingen sluiten de week af met een activiteit of klus tijdens NLdoet.

Doen de leden van het Koninklijk Huis en het Kabinet weer mee?
Leden van de Koninklijke Familie, ministers, staatssecretarissen, burgemeesters en wethouders hebben zich tot nu toe jaarlijks ingezet tijdens NLdoet. Hier zijn wij heel blij mee. Wij hopen dat ze dit blijven doen. Maar ook sporters, artiesten, radio- en tv-sterren en het bedrijfsleven doen mee. Al deze steun geeft NLdoet een extra bijzonder tintje.

Waarom is NLdoet verspreid over twee dagen?
NLdoet vindt op vrijdag én zaterdag plaats, zodat deelnemende organisaties de keuze hebben hun activiteit op een werkdag of een vrije dag aan te bieden. Op deze manier kunnen er meer mensen meedoen. Organisaties die meedoen aan NLdoet hoeven dus niet op twee dagen activiteiten te organiseren. Er kan gekozen worden voor een dag of dagdeel.

Hoe ben je verzekerd tijdens NLdoet?
De verzekering van iedereen die meedoet aan NLdoet, van klusaanbieder tot klusser, is de verantwoordelijkheid van de klusaanbieder. In de meeste gevallen hebben vrijwilligersorganisaties al een ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering voor vrijwilligers. We adviseren hen om na te gaan of de voorwaarden ook van toepassing zijn tijdens NLdoet! Mocht u tijdens NLdoet een groot evenement organiseren, dan kunt u wellicht beter een evenementenverzekering afsluiten. Informeer hiernaar bij uw verzekeringsmaatschappij. Het Oranje Fonds is niet aansprakelijk voor eventuele ongevallen of schade tijdens NLdoet.

Terug naar alle FAQ's