Als school meedoen

Ook als middelbare of hogere school kunt u meedoen aan NLdoet. Gewoon door een klus te kiezen uit het aanbod en daaraan met uw leerlingen en leerkrachten mee te doen. Of door zelf een klus te organiseren. Een zelfgeorganiseerde klus geeft leerlingen een trots gevoel en hun maatschappelijke betrokkenheid wordt gestimuleerd.

Zoek vanaf januari 2017 in de klussendatabase naar een leuke klus bij u in de buurt.

Leerlingen
Door als groepje of klas aan NLdoet mee te doen, kunnen jongeren een andere kant van de samenleving ontdekken. NLdoet staat niet alleen goed op een CV, maar levert bovendien een leuke dag, nieuwe vaardigheden en nieuwe contacten op. Het is wel van belang dat u nadat u zich heeft aangemeld even contact opneemt met de organisatie dat u met een groepje leerlingen komt. Zo weten zij waar ze aan toe zijn en kunnen met u afstemmen of er extra begeleiding nodig is.

Leerkrachten
NLdoet is een mooi alternatief voor de traditionele ‘teambuilding’ of ‘dagje uit’. En werknemers doen nieuwe vaardigheden en ervaringen op.

Hulp
U kunt de hulp van vrijwilligerscentrales inschakelen. Zij hebben ervaring met het organiseren van activiteiten voor scholieren en kunnen u werk uit handen nemen en op weg helpen bij uw inzet voor NLdoet. Klik hier om een vrijwilligerscentrale bij u in de buurt te zoeken.