Als bedrijf meedoen

NLdoet is een mooie gelegenheid om te laten zien dat uw bedrijf zich inzet voor een leefbare samenleving. Pak met uw medewerkers een leuke klus aan! Denk aan het verzorgen van een high tea in een verzorgingshuis of het opknappen van een speeltuin. NLdoet is een goed alternatief voor de traditionele ‘teambuilding’ of een dagje uit. Waarbij werknemers ook nog eens nieuwe vaardigheden en ervaring opdoen.

Wat levert deelname aan NLdoet op?
Meedoen aan NLdoet geeft de samenleving en uw bedrijf een positieve impuls. U versterkt uw lokale relaties en geeft een goed voorbeeld. Dat is gunstig voor uw imago. Het kan u ook bedrijfsmatig veel opleveren, zoals gemotiveerde medewerkers, blikverruiming, toegang tot nieuwe netwerken en de positieve media-aandacht door mee te liften op de publiciteit van een landelijk evenement. Daarnaast is het inspirerend en leuk! Andersom kunnen de maatschappelijke organisaties via uw hulp doelen realiseren die op eigen kracht niet of moeilijk haalbaar zijn.

Hoe kunt u meedoen?
Vanaf eind januari 2017 vindt u onder de knop ‘klus zoeken’ duizenden klussen die geklaard moeten worden.  U typt de plaats in waar u en uw collega’s graag een klus willen klaren. Er verschijnen dan diverse klussen op uw scherm waaruit u kunt kiezen. Na uw keuze kunt u ook nog contact opnemen met de organisatie om de klus verder met elkaar af te stemmen en wellicht nog verder in te vullen.

U kunt nog meer doen tijdens NLdoet. Help mee om een klus tot een succes te maken door uw producten of diensten gratis of met korting aan te bieden. Bijvoorbeeld verf of andere materialen, of broodjes voor de lunch. Of zet uw netwerk, klanten of mediarelaties in.

Zelf een klus initiëren?
U kunt hiervoor contact leggen met (vrijwilligers)organisaties bij u in de omgeving. Wellicht heeft u zelf al een idee voor wie u graag iets zou willen betekenen. Zo organiseert een afdeling van Shell in Rijswijk jaarlijks een diner voor ouderen tijdens NLdoet. Maar u kunt ook iets bedenken voor een organisatie waarmee een collega een band heeft. De zorginstelling waar een ouder verblijft of een gehandicapt kind. De kinderboerderij of sportvereniging waar een collega  als vrijwilliger werkt. Ook hier kunnen klussen aangepakt en geinitieerd worden. De organisatie ligt dan in eerste instantie meer in uw eigen handen.

Meer weten?
Heeft u nog vragen of wenst u meer informatie, wij helpen u graag. U kunt een mail sturen naar nldoet@oranjefonds.nl.
Hieronder vindt u tips, inspiratie en voorbeelden van bedrijven die eerder aan NLdoet mee hebben gedaan.